teerzuren kresylhoudend Risico's van Stoffen
Let op!
Geprint op: 30-10-2025 om: 08:47
Controleer de actualiteit van deze gegevens op: https://rvs.rivm.nl
teerzuren kresylhoudend
Stofgegevens
- CAS-nummer
- 92062-26-5
- EG-nummer
- 295-540-9
Toon meer Toon minder
- Engelse naam
- tar acids, cresylic
- Synoniemen
- gedestilleerde fenolen
- distillate phenols
- een complexe verzameling organische verbindingen die wordt verkregen uit bruinkool met een kooktraject van ongeveer 200 °C tot 230 °C. Bestaat voornamelijk uit fenolen en pyridinebasen
- a complex combination of organic compounds obtained from brown coal and boiling in the range of approximately 200°C to 230°C (392°F to 446°F). It contains chiefly phenols and pyridine bases
- Functionele stofgroepen
- Lijst ZZS
- Lijst Autorisaties en restricties
- Lijst CMR volgens CLP
- Lijst Stofklassen voor luchtemissies
- Chemische stofgroep
- ZZS steenkoolderivaten
- Emissiegegevens ZZS-Navigator
- Naar lucht
- Naar water
- ZZS similarity tool
- Naar vergelijking met ZZS
Voetnoten
Let op!
Geprint op: 30-10-2025 om: 08:47
Controleer de actualiteit van deze gegevens op: https://rvs.rivm.nl
Stoffenlijsten
ZZS
|
teerzuren kresylhoudend
(92062-26-5) |
|
|---|---|
| Op ZZS lijst vanwege EU gevaarsindeling | |
| Datum toevoeging |
2-12-2013
|
| Emissiegegevens ZZS-Navigator lucht | |
| Emissiegegevens ZZS-Navigator water |
Stofklassen voor luchtemissies
|
teerzuren kresylhoudend
(92062-26-5) |
|
|---|---|
| Stofklasse voor luchtemissies |
Autorisaties en restricties
|
teerzuren kresylhoudend
(92062-26-5) |
|
|---|---|
| Beperkingsvoorwaarden volgens restrictie 28, 29 en 30 |
Toelichtende voetnoot
Toelichtende voetnoten
Let op!
Geprint op: 30-10-2025 om: 08:47
Controleer de actualiteit van deze gegevens op: https://rvs.rivm.nl
Normen
Let op!
Geprint op: 30-10-2025 om: 08:47
Controleer de actualiteit van deze gegevens op: https://rvs.rivm.nl
Gevaarsindelingen
CMR volgens CLP
|
teerzuren kresylhoudend
(92062-26-5) |
|
|---|---|
| Specifieke naam CMR |
Een complexe verzameling organische verbindingen die wordt verkregen uit bruinkool met een kooktraject van ongeveer 200 °C tot 230 °C. Bestaat voornamelijk uit fenolen en pyridinebasen. Gedestilleerde fenolen Teerzuren kresylhoudend
|
| CMR Categorie 1A en 1B volgens | |
| CMR indeling 1A en 1B leidt tot beperkingen volgens |